2022'de Web Sitesi Güvenliği ve Performansı İçin CDN Neden Gereklidir?

Google News Abone Ol

Başlangıçta, işletmenizin yalnızca bir web sitesi olduğunda, çevrim içi varlığını ele almak daha kolaydır. Ancak, büyümek istediğinizde - web sitesine daha fazla ziyaretçi çeker, daha fazla satış yapar ve daha fazla müşteri kazanırsınız. Ancak, çevrim içi varlık büyüdükçe hiç kimsenin dışında kalmadığı şey, sorunlar ve riskler de beraberinde gelir.

İşletme büyüdükçe, bilgisayar korsanları verilerinizi çalmak veya web sitenizin itibarına zarar vermek için web sitesini hedef alır ve girmeye çalışır. Zayıf web sitesi güvenliği ayrıca sayfa yükleme sürelerinin yavaşlamasına, müşteri kaybına ve gelir kaybına neden olabilir.

Web sitesi güvenliği önemlidir, ancak asla site performansı pahasına gelmemelidir. Bir web sitesinin güvenlik önlemleri, bir işletme olarak işlev görme yeteneğine müdahale ediyorsa, buna değmez.

Çeşitli teknolojiler, web sitesi güvenliği için sağlam bir temel oluşturmaya yardımcı olur. SSL sertifikası, site güvenliğini ve gizliliğini sağlayan bir teknolojidir. Web Uygulaması Güvenlik Duvarı (WAF), kötü amaçlı etkinlikleri engelleyen ve bilgilerin güvenliğini sağlayan başka bir uygulamadır. İnternetin popülaritesi patladığından, birçok şirket web sitesi güvenliği için CDN'den yararlandı. CDN'nin web sitelerinin hızını, güvenliğini ve performansını nasıl geliştirdiğini derinlemesine inceleyelim.

CDN Nedir?

İçerik Dağıtım Ağı (CDN), web sitesinin içeriği kullanıcının yerel bilgisayarından sunulmuşsa, içeriği kullanıcılara mümkün olandan daha verimli ve güvenilir bir şekilde dağıtabilen bir sunucu koleksiyonudur. Bu, özellikle medya akış hizmetleri veya e-ticaret siteleri gibi büyük dosyalar sunan web siteleri için önemlidir.

2022'de Web Sitesi Güvenliği ve Performansı İçin CDN Neden Gereklidir?

CDN Performans ve Güvenlik İçin Neden Önemlidir?

İçerik Dağıtım Ağı, web sitenizin içeriğini kullanıcılara daha hızlı bir şekilde sunmanıza yardımcı olabilir. Bu, çok fazla trafiğiniz varsa ve sayfalarınızın yüklenme süresini en aza indirmek istiyorsanız kullanışlıdır.

Performansı Artırır

CDN, birisi sayfanızı her ziyaret ettiğinde web sitenizin tamamını sıfırdan yüklemekten kaçınarak, sayfaların yüklenmesi için gereken süreyi azaltabilir. Ek olarak, CDN, sayfaların kopyalarını birden çok sunucuda önbelleğe alarak, sayfaları sunmak için gereken bant genişliği ve depolama alanı miktarını azaltır. En iyi CDN'ler, sayfalarınızın yayınını iyileştirmeye yardımcı olmak için önbelleğe alma ve coğrafi dağıtım gibi çeşitli teknikler kullanır. Belirli sayfalar için yükleme süresini %50'ye kadar azaltabilir.

Hedef Kitle Erişimini Artırma

CDN, içeriğinizi ana sunuculardan uzak konumlardaki ziyaretçilere ulaştırmayı uygun maliyetli ve kolay hale getirir. Bu, farklı ülkelerdeki kullanıcıların sayfanızın yüklenmesi için çok uzun süre beklemek zorunda kalmayacağı ve baktıkları ürünler hakkında doğru bilgiler alacakları anlamına gelir.

Arama Motoru Optimizasyonu

Yavaş bir web sitesindeki ziyaretçiler çok fazla gecikme yaşarlar, bu da yapmak için orada bulundukları görevleri tamamlamalarını zorlaştırabilir. Bu aynı zamanda daha düşük müşteri memnuniyeti derecelendirmelerine ve daha az trafiğe yol açabilir. Hızlı yükleme süresi olan web siteleri, SEO ile ilgili daha yavaş meslektaşlarına göre bir avantaja sahiptir.

CDN, sitenin tarayıcılardan gelen isteklere yanıt vermesi için gereken süreyi azaltarak bir web sitesinin performansını artırdığından, arama motoru sıralamasını olumlu yönde iyileştirir.

Daha İyi Güvenlik ve DDoS Koruması

Önbelleğe alma, performansı artırmanın yanı sıra spam yorumlarını azaltmaya ve yoğun saatlerde bant genişliği kullanımını en aza indirmeye yardımcı olabilir.

Bir web sitesini ziyaret ettiğinizde, bilgisayarınız CDN'nin sunucularına web sayfası için istekler gönderir. CDN daha sonra web sayfasını dünya çapındaki çeşitli düğümlerine dağıtır, böylece ana sunucu kapalı veya aşırı yüklenmiş olsa bile web sitesiyle etkileşime girebilirsiniz. Bu, çok sayıda ziyaretçiniz olduğu ve web sitesinin sunucusunun hepsini aynı anda işleyemediği durumlarda kullanışlıdır.

CDN, web sitelerinin DDoS (Dağıtılmış Hizmet Reddi) saldırılarından korunmasına yardımcı olabilir; bu, saldırganların bir siteyi çökertmek için trafikle bombaladığı zamandır. Bu tür saldırılar, özellikle büyük şirketlere ve yüksek trafik hacmine sahip web sitelerine karşı sıklıkla meydana gelir. CDN kullanarak, bir web sitesinin ziyaretçileri dünya çapında farklı sunuculara gönderilebilir, bu da bir saldırganın yalnızca bir sunucuyu hedeflemesini ve onu trafikle doldurmasını zorlaştırır.

Özet

Genel olarak, web siteleri için bir CDN kullanmak uzun zamandır web sitesi güvenliğini artırmanın en iyi yollarından biri olarak kabul edilmiştir; geleneksel web saldırılarına karşı korunmaya yardımcı olur ve web siteniz saldırıya uğradığında veri kaybı veya hırsızlık olasılığını azaltır. Saygılar ve sevgilerle.

Sonraki Gönderi Önceki Gönderi
Yorum yok
Yorum Ekle
comment url