Rusya, 2022'nin İlk Çeyreğinde En Fazla Veri İhlali Yaşadı: Rapor
Surfshark'ın yakın tarihli bir raporuna göre, her saniye iki çevrim içi kullanıcının kişisel bilgileri sızdırılıyor.
Rapor, 2022'nin ilk çeyreğinde ülkelere göre veri ihlali istatistiklerini vurguluyor. Q4 2021 ile karşılaştırıldığında genel eğilim olumlu görünüyor. Bu nedenle, ihlallerde %58'lik bir küresel düşüş oldu ve daha az kullanıcının verileri sızdırıldı.
2021'in son çeyreğinde 43.169.912 e-posta hesabı ihlal edilirken, 2022'de sadece 18.174.132 olay gerçekleşti. 2021 yılının tamamında, neredeyse 5 kullanıcıdan 1'ini etkileyen yaklaşık bir milyar e-posta açığa çıktı.
Aynı zamanda, Q4 2021'de, altı kullanıcının verileri her saniye sızdırıldı ve bu da o zamandan beri aynı dönemde iki kullanıcıya yükseldi.
Belirli ülkeler söz konusu olduğunda, 2021'in ilk çeyreğinde 20 ülke tüm ihlallerin %70'ini oluşturdu ve ilk beşi bunların %50'sini oluşturdu.
Rusya, 3,5 milyondan fazla internet kullanıcısının etkilendiği veri ihlalleri listesinin başında geliyor. Anonymous gibi daha fazla devlete bağlı ve bağımsız hacker grubu, Ukrayna'nın işgalinin ardından Rusya'yı hedef olarak seçtikçe, veri ihlallerinin sayısı fırlıyor. Sonuç olarak, çeyrekten çeyreğe ihlal sayısı %11 arttı ve "her zamanki öncü ABD'yi" geride bıraktı.
Amerika Birleşik Devletleri, veri ihlalleri açısından ikinci sırada yer aldı, ancak etkilenen kullanıcıların sayısı 2021'in son çeyreğine kıyasla neredeyse %50 oranında azaldı ve toplamda yaklaşık 2,5 milyon olay gerçekleşti.
Polonya, 2021'in 4. çeyreğindeki 159 bin ihlale kıyasla etkilenen 961 bin kullanıcıyla vakalarda büyük bir artış (%514) yaşayarak üçüncü sırada yer aldı. Rapora göre, Polonyalı yetkililer aynı anda bir kimlik avı saldırısı dalgası ve artan kimliğe bürünme sahtekarlığı dalgası bildirdi. Hükümet ayrıca, Polonya Başbakan Yardımcısı Jaroslaw Kaczynski'ye göre, "dünyanın dört bir yanındaki ülkeler tarafından suç ve yolsuzlukla mücadele etmek için kullanılan" İsrail Pegasus casus yazılımını daha önce satın aldığını itiraf etti. Liderler, hükümetin siyasi muhalefeti gözetlemek için kullandığı yönündeki birçok iddiayı reddetti.
Şaşırtıcı bir şekilde, Ukrayna küresel olarak sadece 15. sırada yer aldı ve "işgalden önceki çeyreğe göre %67 daha az ihlal" yaşadı. Ekim-Aralık 2021 döneminde Ukrayna, Doğu Avrupa'da en fazla ihlali yaşayan ülke oldu.