IoT'nin Siber Güvenlik Üzerindeki Etkisinin 5 Ana Yönü

Google News Abone Ol

IoT'nin Siber Güvenlik Üzerindeki Etkisinin 5 Ana Yönü

Internet of Things (veya IoT) teknolojilerini kullanan akıllı cihazların benimsenmesi tüm dünyada arttığı kadar, siber güvenlikle ilişkili suçların sayısı da artmaktadır. IoT aracılığıyla kontrolü ele geçiren kötü niyetli kişilere dayanarak cihaz kullanıcılarından para gasp etmeyi amaçlayan çok sayıda plan vardır.

Birleşik Krallık'taki Ulusal Siber Güvenlik Merkezi'nin araştırmasına dayanan bir rapor, Internet of Things korsanlığının son zamanlarda çok daha aktif hale geldiğini ve bilgisayar korsanlarının kullanıcıların cihazlarına erişmeleri için her zaman yeni yolların ortaya çıktığını belirtiyor.

Gartner'ın çalışması, IoT siber tehditlerinin daha şiddetli hale gelmesine yönelik küresel eğilimin işletmelere pahalıya mal olacağını ve güvenlik maliyetleri bütçelerinde %20'ye varan bir artış için bir gereklilik yaratacağını söylüyor.

Bu makalede, IoT'nin siber internet güvenliğinin manzarasını nasıl değiştirdiğine ve endüstri katılımcıları için ana risklere ve zorluklara bir göz atacağız. Ana noktadan başlayalım.

IoT'nin Siber Güvenlik Üzerindeki Etkisi: 5 Ana Husus

IoT teknolojileri ortaya çıkar çıkmaz siber güvenlikte tehdit altındaydı. Günlük ve endüstriyel kullanım için gelişimleri ve adaptasyonları artık suçluların onlara erişmesi için sürekli olarak yeni kapılar yaratıyor. IoT'deki siber güvenlik ortamının ana yönüne bir göz atalım.

1 - Bağlantı Artıyor

Ana ve en belirgin yönü, saldırıya uğrayabilecek ve yetkisiz erişim sağlayabilecek cihazların sayısının sürekli artmasıdır. Dahası, IoT cihazlarının günlük yaşamlarımızda ve üretim döngülerimizde giderek daha fazla kullanılmasıyla çeşitliliği de artıyor. Bu artış, kötü niyetli kişiler için olasılıklarda eşzamanlı bir artışa ve sonuç olarak - bu tehditleri ele almak için daha fazla güvenlik çözümünün geliştirilmesine yol açmaktadır.

2 - Saldırılar İçin Daha Fazla Yön

Önceki yönün mantıklı bir takibi olarak, saldırıya uğrayabilir cihazların sayısındaki bir artış, bu cihazların suçlular tarafından para gasp etmek veya sahiplerine zarar vermek için kullanılabileceği yolların sayısında bir artışa yol açmaktadır. Bununla birlikte, göründüğü kadar sert olan bu artışın, IoT teknolojisinin benimsenme oranları üzerinde büyük bir etkisi olmadığı belirtilmelidir. İşletmelerin IoT'nin faydalarına, dezavantajlarıyla ilgilendiklerinden çok daha fazla değer verdikleri görülüyor.

3 - Bir Meta Olarak Bilgi

Bilgi her zaman herhangi bir işletme için en önemli kaynaklardan biri olmuştur ve dünya dijitalleştiğinde daha da önemli hale gelmiştir. Her saniye dijital cihazlar aracılığıyla dolaşan bir ton bilgi var ve bazıları gerçekten değerli. Bu bilgilere erişmek, bir suçluya bir işletme üzerinde muazzam miktarda kaldıraç ve kontrol sağlayabilir.

Bu nedenle veri koruması, IoT güvenlik önlemlerinin geliştirilmesinde muhtemelen en önemli yön haline gelmiştir ve gelecekte de büyümeye devam edecektir.

4 - Yerleşik Güvenlik Önlemleri

IoT cihazlarının çoğunluğu yerleşik güvenlikten ciddi şekilde yoksundur. Günümüzde en yaygın yaklaşım, bir cihazı veya tüm ağı yetkisiz erişime karşı korumak için üçüncü taraf bir IoT güvenlik çözümü kullanmaktır.

Bununla birlikte, IoT cihazlarının hayatımıza giderek daha fazla dahil olmasıyla, ağ çözümleri IoT'de veri güvenliğini giderek daha sık sağlayamadığından, kullanıcılar cihazlarıyla daha fazla yerleşik güvenlik önlemi talep etmeye başlar.

5 - Otomasyon

Endüstri otomasyonu aslında IoT'den önce gelir, ancak IoT ortaya çıkar çıkmaz bu iki teknoloji trendi sıkı sıkıya iç içe geçmiştir.

Otomatik süreçlere sahip olan şey, tanım gereği insanlarla temastan uzak olmaları ve bu nedenle benzer şekilde özerk güvenlik önlemleri gerektirmesidir. Bu nedenle, otomatik endüstriyel süreçler için güvenlik çözümlerinin geliştirilmesi, IoT yazılım pazarı katılımcıları için en önemli öncelik haline gelmiştir.

Internet Of Things, Siber Güvenlik Riskleri Ve Zorlukları

Yeni ve gelişen endüstrilerde her zaman olduğu gibi, Internet of Things, internet ve ağ hizmetlerindeki güvensizlikler, bulut arayüzü gizlilik tehditleri, mobil arayüz sorunları ve fiziksel güvenlik eksikliği gibi kendisiyle ilişkili herhangi bir endüstrinin katılımcıları için birden fazla risk yaratmıştır.

Bu riskler, IoT endüstrisi katılımcıları için birkaç ana zorluğa neden olmuştur:


1 - IoT'nin Bulut Yönü

IoT endüstrisi bulut bilişimden kopamaz, çünkü şu anda muazzam miktarda veriyi hızlı ve verimli bir şekilde işlemenin başka bir yolu yoktur. Bununla birlikte, bulut teknolojileri bazen IoT zincirinde ana zayıf halka görevi görür ve kötü niyetli kişiler için fırsatlar sunar.

2 - Yapı

Bazen suçlular, IoT sistemlerine de bağlı olan işletmelerin güç ağları ve ulaşım gibi geleneksel sistemlerine erişerek daha doğrudan ve ilkel bir yaklaşım benimser.

3 - Mevzuat

Farklı devletler, farklı yasalar. Bazen, veri ve kayıt yönetimi politikaları, hassas bilgilerle uğraşan bir alanda IoT çözümü uygulamaya çalışan herkes için gerçek bir acı olabilir.

4 - Kişisel Ve Ticari Verilerin Korunması

Akıllı cihazlara geçerseniz, verilerinizin bir yere aktarılması için potansiyel bir yol sağlarsınız. Zararsız olabilir veya değerli ticari sırlar ya da hassas kişisel bilgiler içerebilir. IoT endüstrisinin bu tür bilgileri daha iyi korumak için gelişmesi gerekiyor.

Konuyla İlgili Bazı Son Düşünceler

IoT pazarındaki büyük gelişme temposu, çok yakın gelecekte yeni zorluklar ve riskler vaat ediyor. Siber güvenlik endüstrisinin, artan sayıda güvenlik ve koruma talebine cevap verebilmek için aynı hızda gelişmesi gerekiyor. Umarım, yeni dalga tarafından boğulmadan önce mevcut zorluklarla başa çıkabiliriz.

Yazımı okuduğunuz için teşekkürler eder, Saygılar ve sevgilerle.

Kaynak: Cyber Security News

Sonraki Gönderi Önceki Gönderi
Yorum yok
Yorum Ekle
comment url