Kimlik Ve Erişim Yönetimi (IAM) Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

Google News Abone Ol

Kimlik Ve Erişim Yönetimi (IAM) Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

Kimlik ve erişim yönetimi (IAM), BT'nin en önemli işlevlerinden biri olarak tanımlanır. IAM, bir kuruluşun çalışanlarının işlerini yapmak için ihtiyaç duydukları şeylere erişebilmelerini sağlamasının yanı sıra varlıkların güvende olmasını sağlamasıdır.

Giderek daha hibrit hale gelen işyerlerinin norm haline gelmesiyle, kimlik ve erişim yönetimi her zamankinden daha önemlidir.

Aşağıda, IAM ve etkileri hakkında bilmeniz gereken beş önemli nokta verilmiştir.

1 - IAM, Kullanıcıları BT Kaynaklarına Güvenli Bir Şekilde Bağlar

Gartner, IAM'yi, doğru kişilerin doğru kaynaklara doğru zamanda, doğru nedenlerle erişmesine olanak tanıyan güvenliğin bir parçası olarak tanımlıyor. Kullanıcılarınız uygulamalara, ağlara ve dosyalara bu şekilde bağlanabilir. Benzersiz kullanıcı profilleri olan kimliklerin kullanımı, bu bağlantıyı kolaylaştıran şeydir.

Kimlikler bireysel kullanıcı bazında yapılandırılabilir, böylece her birinin Wi-Fi ve sunuculara iyi denetlenen erişimi olur. Yine de, işlerini yapmak için ihtiyaç duymadıkları varlıklara erişme yetenekleri konusunda kısıtlamalar vardır.

Temel dizin hizmetleri platformları, bir kuruluşun IAM'ye nasıl ulaşabileceğidir. Bu platformlar kullanıcı kimliklerini depolar ve bunları BT kaynaklarına federe edere eder.

2 - IAM Stratejileri İsteğe Bağlı Değildir

Uzak ve hibrit iş yerleri artık norm haline geldiğinden, bu, IAM stratejilerinin artık isteğe bağlı olmadığı, gerekli olduğu anlamına gelir. Kimlik ihlali, veri ihlallerinin en önemli nedenidir, bu nedenle IAM'yi bazı yönlerden en önemli güvenlik aracı olarak tanımlayabiliriz.

Uzak ve hibrit ortamlar ve işyerleri, BT stratejilerinin ağ tabanlıdan insan tabanlı ortama geçmesi gerektiği anlamına gelir.

Çoğu işveren, en azından tam zamanlı olmayan bir ofis ortamına geri dönme planlarının olmadığını, bu nedenle bu mevcut ortamda çalışmayı kolaylaştırmak için düşünmeye başlamaları gerektiğini söyledi.

3 - Bütünsel IAM Platformları Kritik

Bir şirket bütünsel ve bulut tabanlı bir IAM platformuna yatırım yaptığında, kullanıcıların Sıfır Güven ilkeleri aracılığıyla gerekli BT kaynaklarına bağlanabilmesi için çoklu oturum açma özellikleri ve dizin hizmetleri içermelidir. Aynı zamanda, BT kimlikler üzerinde önemli bir şekilde kontrole sahiptir.

IAM için modern platformlar, kullanıcılara kullanmaları ve hatırlamaları gereken tek bir kimlik sağlar ve aynı zamanda BT yöneticileri merkezileştirme ve yüksek düzeyde denetime sahiptir.

4 - IAM Peyzajı Altı Ana Bileşenden Oluşur

Aşağıda, IAM'yi oluşturan bileşenler kısaca özetlenmektedir:

  • Dizin hizmeti, kullanıcıların kimlik bilgilerini depolayan bir başlangıç noktasıdır. BT yöneticilerinin dizini, onlara tüm yönetilen kimlikleri mantıksal gruplar halinde düzenlemenin bir yolunu sunar. Ardından, bu gruplar için koşullu erişim gibi ilkeler bunlara uygulanabilir.
  • Daha sonra geleneksel dizin hizmetleri tarafından bırakılan boşlukları doldurmak için dizin uzantıları oluşturulabilir.
  • Ayrıcalıklı erişim yönetimi veya PAM, kullanıcılarınızın nelere erişip nelere erişemeyeceğini belirler. Bulut tabanlı Hizmet Olarak Altyapı platformlarına doğru evrimle birlikte, ayrıcalıklı erişim yönetimi özellikle önemli ve alakalıdır.
  • Dizin hizmetleri ve PAM yaklaşımları oluşturulduktan sonra, çoklu oturum açma, yöneticiler ve son kullanıcılar için hem güvenlik hem de kolaylık sağlamak üzere eklenebilecek bir şeydir. Son kullanıcılar çalışmak için uygulamalara sürekli olarak erişir ve aksi takdirde bunların her birine erişmek için ayrı kullanıcı adlarına ve parolalara ihtiyaç duyarlar ve bu da üretkenliği engeller. TOA çözümleri, birçok kullanıcı adını ve parolayı hatırlamak istemeyen kullanıcılar için işleri basitleştirir. TOA, bir kullanıcının zayıf bir parolaya sahip olma veya hesaplar arasında aynı parolayı yeniden kullanma olasılığını azalttığı için güvenlik açısından da yararlıdır.
  • Parola kasaları her türlü hesap kimlik bilgisini depolayabilir ve yönetebilirken, TOA SAML'yi destekleyen web uygulamaları içindir. Kasalar karmaşık parolalar oluşturabilir, bu nedenle daha güvenlidirler, ancak kullanıcıların bunları hatırlaması gerekmez.
  • IAM'nin altıncı temel öğesi çok faktörlü kimlik doğrulamasıdır (MFA). MFA, erişim kimlik doğrulaması için kullanıcı adı ve parolanın ötesinde ek bilgiler gerektirerek güvenliği artırır. MFA genellikle bir kullanıcının bildiği bilgileri ve ardından ikinci bir faktörü gerektirir. İkinci faktör, akıllı telefon veya parmak izi gibi sahip oldukları bir şey olabilir. MFA'nın uygulanması kolaydır ve ihlali neredeyse imkansızdır, bu da onu güvenli IAM'nin en önemli parçalarından biri haline getirir.

5 - Bulut Dizin Platformları Optimize Edilmiş Bir Çözümdür

Son olarak, Bulut Dizini Platformu, IAM'yi kolaylaştıran birincil teknoloji parçasıdır. Bulut Dizin Platformları modern ve verimlidir. Dizin hizmetlerini, web uygulaması SSO'sunu, dizin uzantısını ve ayrıcalıklı erişim yönetimini ve MFA'yı tek bir SaaS çözümünde birleştirir.

Bulut Dizini Platformları, uygulamalar, cihazlar ve ağlar dahil olmak üzere kaynaklarla eşlenen merkezi kimlikler oluşturur. Deneyim, kullanıcılar ve kuruluşlar için sorunsuzdur.

Yazımı okuduğunuz için teşekkürler eder, Saygılar ve sevgilerle.

Kaynak: Cyber Security News

Sonraki Gönderi Önceki Gönderi
Yorum yok
Yorum Ekle
comment url